Sukellus on sama osa jalkapalloa

Ennen ottelua Tottenhamin kanssa Wenger sopii puhtaaseen jalkapalloon.

Englanti ei pidä siitä, että Dele Allie löysi itsessään sukeltajan. Pochettino nousi soittimen eteen, syvensi aihetta klassisen ”mutta aikaisemman” lähestymistavan avulla – yleensä se osoittautui mielenkiintoiseksi.

Pochettino ei tietenkään ole oikeassa – on huono pettää. Emme ole petollisia – kaikki ovat rehellisiä. Mutta Wenger ei ole niin väärin – naiivi. Simulaatiot ovat erottamattomia jalkapallosta. Ja hän tarvitsee.

Tämä ei muutu – ei lehdistötilaisuuksissa, eikä post-factum-oikeuksien hylkäämisessä eikä videon toistossa.

Jalkapallo ei ole vain urheilu. Jos hän olisi vain urheilu, hän ei olisi niin suosittu. Hänet houkuttelee se, että hän nostaa hänet olympiavoiton yksinkertaiseen logiikkaan. Kuinka monta kaveria oli jalkapallossa ja korkeammalla ja nopeammalla ja vahvemmalla! muut olivat parhaita.

Sukellus on sama osa jalkapalloa, jota ei voida hyväksyä olympialogiikalla, vaan toisella puolella. Se on oikein, simulaatiot eivät ole urheilua; urheilun on oltava rehellistä. Ja et tervehti heitä. Ja en ole tyytyväinen. Mutta me pidämme feints, ja Roberto Carlos kääntää aseen, ja paljon muuta.

Mutta he eivät ole urheilua. Tämä on taide – arvioitu taso; urheilu – se on objektiivinen, arviointia varten ei ole tilaa. Hän hyppäsi korkeammalle, juoksi nopeammin, osui kovemmin ja enemmän – hän voitti. Urheilussa, mutta ei jalkapallossa. Koska jalkapallossa on molempiin suuntiin kehrääminen Carlos, jota jokainen fyysikko ei selitä. Hän inspiroi miljoonia pojia – ja Brasilia ei edes voittanut sitä.

En tunne Tyson Gayin innoittamia ihmisiä. Ja rehellisesti, tuskin tunnen ihmiset, jotka kuulivat hänestä. Kuulit kuitenkin Boltista – vain voittoja muistetaan urheilussa.

Jalkapallossa urheilusta – tulos. Urheilun periaatteita sovelletaan, kun arvioimme voiton oikeudenmukaisuutta. Mutta he eivät toimi ollenkaan, kun puhumme itse pelistä.

Okei, tämä on kaikki filosofinen. Simulaatiot ovat rikkomuksia, ne ovat erityisiä. Mutta miten ne ovat pahempia kuin muut rikkomukset?

NPS ei muuta mitään. Simulaatiot tarvitsevat jalkapalloaFoto: Aurinko, SI, Sky Sports

Oli sellainen kaveri – Del Piero. Kävelin jalka, mutta en voinut ottaa palloa. Hän huijasi puolustajiltaan koko uransa. Ja hänen koko uransa lyötiin. Pelottava voitto.