Simulaatiot ovat todella pelin tasapaino

Vuonna 98 hän sai kauhean loukkaantumisen. Polvipalaa. Ja sen jälkeen Alex juoksi eri tavalla: tapa on muuttunut, hän ei voinut laittaa jalkaansa aikaisemmin. Ja yleensä juoksin hieman – nopeus oli poissa. Ja valtava lahjakkuus – ehkä suurin Italian historiassa – toteutui hyvin, jos puolet.

Alli ei ole uhattuna. Hän tuntee paineen, kevyen kosketuksen – ja hän putoaa ennen kuin hänen jalkansa murskataan. Tai – ennen koskettamista. Ei aina ole aikaa, mutta usein.

Joku sanoo, että se on väärin. Tabu. Ei ole oikeudenmukaista, ei mies ja reilu peli.

Se ei tietenkään ole reilua. Epäoikeudenmukaisesti kaikki, mikä rikkoo sääntöjä. Mutta erityisiä post-factum-toimenpiteitä otettiin käyttöön vain simulaatioissa. Ikään kuin heiluttaisi jalat, selkänojalla – kuin mies. Vai onko olemassa jonkinlaista likaa?

Simulaatiot ovat todella pelin tasapaino. Luonto on niin järjestetty, joka etsii tasapainoa. Jokaisella on omat vahvuutensa, ja kilpailuympäristössä vastustajat tasoittavat mahdollisuudet tasoittamalla heikkouksia. Kun Dele Alli käyttää etuaan, tekniikkaansa ja voittaa vastustajan – hän rikkoo säännöt, osuu jaloihin. Miksi Alli ei voi rikkoa sääntöjä, teeskennellä, kun puolustaja käyttää etuaan – valtaa?

Sukellus – sääntöjen tavanomainen rikkominen. Hän on tuomittava, epärehellinen ja usein vain pieni. Kuten isku jaloille. Ja myös olennainen osa jalkapalloa. Se ei kiellä tai muuta. Ja puhuminen siitä, että simulaatio on poistettava jalkapallosta, on vähän naiivi.

NPS ei muuta mitään. Simulaatiot tarvitsevat jalkapalloaFoto: Aurinko, SI, Sky Sports

Loppujen lopuksi tuomita tukevuus – tämä on normaalia. Tuomitsen, tuomitsette – kaikki hyvin. Mutta tuomitsemisesta ja subjektiivisesta (käsityksen mukaan, ei uhka-asteesta) rikkomusten asteittainen muuttaminen on suuri ero. Ja en näe, miten sukellus – suhteessa vastustajaan, puhaltimeen ja sääntöihin – on epäkunnioittavampi kuin liikkuminen.

Muuten, Allie osui jalkoihin 66 kertaa puolen kauden aikana. Enemmän kuin hän Englannissa he voittivat vain Richardisonin.