Pikavirrat kulkivat kukkalaatikoiden välillä

Tämän loputtoman sairaushistorian symboli oli Luke Shawin kauhistuttava käännekohta, jonka hän sai syyskuun ottelussa PSV: tä vastaan. United on muun muassa erittäin epäonninen vammojen kanssa. Chris Smallingin menetys jopa muutamasta pelistä voi olla yksinkertaisesti kohtalokasta: juuri tällä kaudella Chrisistä kasvoi odottamatta “paholaisten” puolustuksen titaani, ja on vaikea olla huomaamatta niin vähän kuin hänessä. Loukkaantumiskriisi sekä pelikriisi saavuttivat huippunsa Old Traffordissa. On aika lähteä pois, on aika rakentaa lautta ja uida ulos – mutta voiko tapahtua, että sade tulvat unelmoivat kokonaan?

Ei ylhäältä eteenpäin

”Ruskea ja kova toukokuun maaperä muuttui yön yli tummaksi viskoosiksi sotkuksi, samanlainen kuin halpa saippua. Pikavirrat kulkivat kukkalaatikoiden välillä ”

Elokuussa 2014 Louis van Gaal vapautti Danny Welbeckin Arsenaliin selittäen päätöksensä sillä, että hän ei tarvinnut tämän luokan eteenpäin. Nykyisessä tilanteessa, kun Unitedin hyökkäävä Fellaini-keskikenttäpelaaja menee usein hyökkäykseen, Welbeck olisi kuitenkin voinut olla hyödyllinen – puhumattakaan Bayerissa myytystä Chicharitosta, joka tänä viikonloppuna teki onnistuneesti hattu-tempun Mönchengladbachin porttia vastaan. “Borussia”, kun taas “paholaisia” kidutettiin Bournemouthin kentällä. Muihin ongelmiin Wayne Rooney on kääntynyt vakavasti viime aikoina: kapteeni on lopettanut pelin asianmukaisen hallinnan, lopettanut maalin tekemisen, eikä hänen loukkaantumisensa enää näytä edes niin kauhealta tappiolta. Miksi tällaisessa tilanteessa oli mahdollista antaa ikäinen mies mennä Turkkiin, mutta Robin van Persie ei ole tiedossa.

Anthony Martial, joka on ostettu paljon rahaa, työskentelee edelleen niiden parissa, mutta nuori ranskalainen vedetään pysyvästi vasempaan kylkeen, joten keskipisteen etäisyys ei ole täytetty. Olkoon niin, mutta tason ja väitteiden klubilla Manchester Unitedin on varmistettava, että joukkue pelaa näyttävästi ja tekee paljon tuloksia – kaikilla etuoikeuksilla suurella klubilla on omat vastuunsa.