Mutta kaikki eivät ole yhtä mieltä urheilun virkamiehistä

Viime aikoina Venäjän jalkapallossa on jälleen kerran käynyt läpi tärkeä olutaihe: RFPL: n presidentti Sergei Pryadkin ja RFU: n kunniapuheenjohtaja Vyacheslav Koloskov kannattivat sitä, että areenallamme on viety herkullinen vaahto juoma kotimestaruuden jälkeen. Kollegoita tukivat RFPL-kauppajohtaja ja RFU: n jäsen Pavel Suvorov: ”Toivomme, että oluen myynnin kokemus Venäjän vuoden 2018 MM-kisoissa tunnustetaan positiiviseksi. Voimme puhua RFPL-klubeista, jotka kannattavat vastuullista ja sivistynyttä juomista stadioneissa. Olut ja jalkapallo ovat kuitenkin kaksi yhteensopivaa konseptia, kuten kesä ja jäätelö. ”

Kultaiset sanat. Me kierrämme.

Paras, joka pysyy stadioneissa vuoden 2018 MM-kisojen jälkeen. Ja tämä ei ole videotukijärjestelmä. Kuva: Uutiset, Zimbio

Mutta kaikki eivät ole yhtä mieltä urheilun virkamiehistä tässä päihtyvässä ja herkässä asiassa. Näin ollen perustuslakilainsäädännön ja valtionrakennuksen liiton neuvoston jäsen Alexander Bashkin puhui alkoholijuomien myynnistä urheilutapahtumissa. ”Tämä on kielletty Venäjän federaation lainsäädännössä. Mahdollisia muutoksia tässä asiassa maailmancupin jälkeen ei ole suunniteltu. RFPL saattaa haluta mitään, mutta laki on laki. Mielestäni turnauksen jälkeen hän pysyy samana, ”sanoi Bashkin.

Vuonna 2013 Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti lain, jolla FIFA-organisaatiot ja sen yhteistyökumppanit voivat myydä alkoholijuomia vuoden 2018 MM-kisojen virallisten tapahtumien yhteydessä. Ainoa vaatimus on turvallisuus: ei lasipakkauksia. Asema on vankka eikä sitä voi valittaa – maailman tärkein jalkapallotapahtuma ei tapahdu ilman normaalia olutta areenojen ja stadionien läheisyydessä sekä erikoistuneissa tuulettimen vyöhykkeissä. QC-2017: n onnistunut kokemus osoitti, että tämän kanssa ei ole ongelmia.

12 stadionia 11 kaupungissa, joissa tulevan kesän pelaavat MM-kisat, kattaa kevyt oluen aalto. Viime talvena vain Rostovin alueen viranomaiset vastustivat – he tulivat vastaan ​​paikallista asetusta: “Rostov Arena”, kaupungin teatterin aukio (FIFA Fan Fest purkautuu) ja Platovin lentokenttä sisältyvät esineiden luetteloon, jossa alkoholin myynti on kielletty.