Berdyevin valmennusponnistelu Kazanissa voidaan verrata tutkielmaan tai jopa väitöskirjaan

Rostov päätti turnauksen maalierolla 27:51, puuttuen eniten mestaruudesta, keskimäärin 1,7 maalia peliä kohden. Tappioita tuloksilla 0: 5, 0: 6, 3: 7 – kaikki tämä oli asioiden järjestyksessä. Se on kuitenkin normaalia jääkiekon kannalta eikä parhaissa otteluissa.

Nyt havaitaan täysin erilainen kuva. “Rostov” menee talvilomalle mestaruuskilpailun toisen joukkueen joukossa kolmen pisteen viivästyessä CSKA: n johtajalta. Samalla Kurban Berdyevin seurakunnilla on 34 pistettä omaisuutta. He saivat kymmenen voittoa ja sitoivat neljä kertaa. Osoittautuu, että jo nyt Rostov on saanut enemmän pisteitä ja saanut enemmän voittoja kuin koko viime kaudella. Tällä hetkellä joukkueella on neljän pisteen marginaali, jotta se ei lentäisi pois Euroopan kilpailuvyöhykkeeltä.

Kurban Berdyev

Kurban Berdyev on keskushahmo, Rostovin menestyksen kääntötappi ja joukkueen upea reinkarnaatio “räpistä rikkauksiin”. Kurban Bekievich oli hyvä jalkapalloilija, ja hänestä tuli valmentaja takaisin Neuvostoliiton aikana. Mutta jalkapalloilma tunsi hänet todella jo Rubinin mentorina. Ja aivan viime aikoihin saakka hyvin monet pitivät häntä “yhden joukkueen valmentajana”. Jotkut väitteissään menivät jopa äärimmäisyyksiin. He sanoivat, että tuolloin Kazanissa vain useita menestyviä tekijöitä tapahtui samanaikaisesti, mikä teki Rubinista hetkeksi superklubiksi. Ja se, että valmentaja on täällä vain yksi ketjun linkistä. Mutta anteeksi, eikö se ole mitään, että Kurban Berdyev on kerännyt kaikki nämä linkit henkilökohtaisesti? Mitä tarkalleen ottaen hän veti perustan kaikille seuraaville vaiheille? Mutta olkoon niin, juuri Rostovissa työskentelemällä Berdyev todistaa olevansa mestari ja luoja, näiden onnistumisten luoja. Ja ymmärtääksesi sitä, katso vain missä Rostov sijaitsee nyt Kurban Bekievichin ja Rubinin kanssa ilman sitä.

Uuden palapelin kokoamiseksi, tällä kertaa Donin Rostovissa, kului hänelle paljon vähemmän aikaa. Berdyevin valmennusponnistelu Kazanissa voidaan verrata tutkielmaan tai jopa väitöskirjaan. Sen kirjoittaminen kesti paljon aikaa, etenkin käytännön osaan. Mutta kun malli osoittautui toimivaksi, siitä tuli melko helppoa ja helppoa integroida muihin alueisiin. Totta, yhdellä rajoituksella: tekniikan omistaa vain itse luoja.